Esittely Hälytysosasto Nuoriso-osasto Naisosasto Ensivaste Galleria Vieraskirja
NUORISO-OSASTO


Palokunnassamme toimii aktiivinen nuoriso-osasto. Mukaan toimintaan voi liittyä, kun on täyttänyt 10 vuotta. Nuoriso-osaston johtajana toimii Timo Ruotsalainen. Harjoitukset ovat joka toinen perjantai (parillinen viikko) kello 18 paloasemalla.

Lisätietoa toiminnasta ja liittymisestä saat numerosta 040-488 3827/Eerik Miettinen.

TULE ROHKEASTI TUTUSTUMAAN TOIMINTAAMME!
Nuoriso-osasto
Nuoriso-osasto ryhmittyneenä sammutusauton edustalle. Kuvassa vasemmalta: Teemu Roivainen, Josefiina Ruotsalainen, Janina Savolainen, Jere Kuosmanen, Joni Kakkinen, Tommi Kankkunen, Saana Tuovinen, Markus Holmström ja Juho Hautamäki. Kuvasta puuttuvat: Janina Riekkinen, Toni Junnilainen ja Pauliina Ruotsalainen.
(pientä kuvaa klikkaamalla avautuu iso kuva)


Nuoriso-osasto on perustettu syksyllä 1999. Parhaimmillaan jäsenmäärä on ollut lähes 20 jäsentä ja mukana toiminnassa on aina ollut niin tyttöjä kuin poikiakin.

Nuoriso-osastossa mukana oleminen on hyödyllinen harrastus, jossa oppii muun muassa ensiaputaitoja ja alkusammutusta. Palokuntakin hyötyy nuoriso-osastosta siten, että se valmentaa toimimaan palokunnan hälytysosastossa. Monessa palokunnassa pääosa miehistöstä onkin omia kasvatteja, jotka ovat iän salliessa siirtyneet nuoriso-osastosta hälytysosastoon. Meillä esimerkiksi vuoden 2004 alussa hälytysosastoon siirtyi kolme kaveria ja nämä pojat ovat edelleen toiminnassa mukana. Koko valtakunnan tasollakin nuoriso-osastoilla suuri merkitys, sillä moni "112-alalla" ammatikseen toimiva on alkukipinänsä alalle saanut palokuntanuorista. Nuoriso-osasto järjestää myös erilaisia retkiä ja toimintaa myös kesän aikana, kuten esimerkiksi Ähtärin eläinpuistoon ja Tuurin kyläkauppaan.

Nuoriso-osaston harjoituksissa opetellaan ja harjoitellaan paljon samoja asioita kuin miehistönkin harjoituksissa, mutta toki "kevennettyinä" versioina, sillä jo nuorten fysiikka rajoittaa harjoittelua. Haluja nuorilla kylläkin olisi harjoitella samoin kuin miehistökin. Lieneekö muilla palokunnilla huomattu sama kuin meilläkin, että viimeisen viiden vuoden aikana nuoriso on muuttunut entistä villimmäksi ja virkeämmäksi? Se porukka, joka meillä aloitti 1999, oli huomattavasti rauhallisempaa nykykaartiin verrattuna. No, ilmeisesti maailma muuttuu ja nuoret sen mukana. Hyvä sakki meillä on.

Valokuvassa nuorilla olevat harjoitusasut ovat Pohjois-Savon pelastuslaitoksen hankkimia. Syksykesällä 2005 saatuja asuja odoteltiin aikanaan kuin kuuta nousevaa. Katso kuvia nuoriso-osaston harjoituksista galleriastamme!

SIVUN ALKUUN
TAMNET